Loma alkaa parhaalla mahdollisella tavalla

Se on napapiirin raja jo ylitetty. Päivä on sujunut iloisissa merkeissä, kun koko porukka tuntee jo olevansa lomalla. Valmistelut sujuivat hyvin. Tavarat olivat pakattuna edellisiltana ennen lähtöä. Äiti oli soittanut kolme päivää ennen reissua ja sopinut Kiinteistövirkkujen kanssa tulosta mökille ekana lomapäivänä.

Levi lähestyy ja osoite avaimillekin löytyi Google Mapsista helposti. Toimistolle saavuttiin klo 16 ja sieltä saimme avaimet ja nipun papereita tutustuttavaksi. Täytimme matkustajatietolomakkeen samalla. Toimiston väki kertoi iloisesti alueen palveluista ja kertoivat äidille, että kaikki oli valmista. Muut hieman tätä ihmettelivät. Kuultiin myös, että edellinen porukka oli lähtenyt aamupäivällä klo 11, ja että Kiinteistövirkkujen väki oli käynyt mökin siivoamassa tässä välissä. Se tuntui kivalta, kun kuultiin, että päästään puhtaaseen mökkiin.

Sitten lähdettiin ajo-ohjeiden mukaan suunnistamaan mökille. Olipa kyllä kiva tulla mökille. Levillä on kyllä paljon lunta, mutta pihatyöt oli tehty, joten autot mahtuivat hyvin pihaan. Tavarat vietiin sisään, ja hämmästyimme ruuan tuoksua jo ovella. Silloin äiti paljasti, että hän oli tilannut meille yllätykseksi valmiin savuporokiusauksen Kiinteistövirkkujen kautta paikallisesta pitopalvelusta, ettei heti tarvitse lähteä kauppaan ja alkaa ruuanlaittoon, kun saavuttiin perille. Tuoksu oli niin hyvä, että matkatavarat löysivät pikapikaa oman paikkansa. Ja kohta kaikki jo istuivat pöydässä.

Täysin vatsoin oli kiva kurkistella ikkunoista pimenevää hiihtolomailtaa ja tutkia vielä kerran mitä kaikkea ehditään tämän lomaviikon aikana tehdä. Huomenna päästään jo rinteeseen ja ladulle. Tänään käydään kaupassa, sytytetään takkaan tulet ja lämmitetään sauna. On ihana olla lomalla.